Pari, ki želijo odložiti nosečnost

Pari, ki si ne želijo zanositi, se naučijo določiti plodne in neplodne dneve v vsakem trenutnem ciklu in tako vedo, kdaj se morajo vzdržati spolnega odnosa. Ljubezen si takrat izkazujejo na drug način. Mnogi pari pripovedujejo, da sta se njihova iznajdljivost in ustvarjalnost na ljubezensko-spolnem področju šele ob uporabi te metode resnično razcveteli ...

Pri simpto-termalni metodi imamo dvojno kontrolo za določanje plodnega okvira. En telesni znak vedno kontrolira drugega (gledamo lahko sluz in temperaturo ali maternični vrat in temperaturo, opazovanje vseh treh znakov nam ne prinese večje zanesljivosti). Sprememba sluzi ali sprememba materničnega vratu (vpliv estrogena), nam sporočata, da se pripravlja ovulacija. Sprememba telesne temperature (vpliv progesterona) pa ovulacijo potrdi. Ob razhajanju vedno upoštevamo znak, ki nam pokaže več plodnih dni.

Po metodi Sensiplan lahko 95 % žensk ovrednoti svoje cikle, tudi če ti niso zelo redni, saj zaradi dvojne kontrole pravila metode niso tako stroga, kot npr. pri temperaturni metodi, ki jo lahko uspešno uporablja le 55 % žensk. Poleg tega je metoda Sensiplan prijazna do moderne ženske, saj ne zahteva več merjenja vsak dan ob istem času, pač pa takrat, ko se ženska zbudi.

Iz študije o zanesljivosti simpto-termalne metode Sensiplan lahko razberemo, da je njena zanesljivost primerljiva z zanesljivostjo hormonskih kontracepcijskih tablet.

Sensiplan je zanesljiva naravna alternativa tudi za ženske, ki nočejo ali ne smejo več uporabljati hormonske kontracepcije.

“Ko sva se poročila, sem bila še študentka in odločila sva se, da nekaj časa še ne bova imela otrok, pri čemer sva uporabljala naravno metodo načrtovanja družine. Ko pa sva življenju rekla da, je kar hitro prišlo do spočetja. Po rojstvu prvega otroka potrebujeva premor, da naslednji otrok ne pride prehitro. Mislim, da sva metodo osvojila in pri nama dobro deluje.”

Andreja